quinta-feira, 31 de maio de 2012

Pota com Batatas no Forno / Squid with Potatoes in the Oven



(Português)
Foi a primeira vez este ano que preparei pota desta forma. É muito apreciado por nós e fica sempre bem. 
Já tenho outra receita semelhante AQUI.

Ingredientes:

- Pota;
- Mini Cebolas;
- Pimento vermelho e amarelo;
- Batatas;
- Colorau;
- Coentros;
- Sal;
- Azeite.

Em tachos separados, cozer a pota e as batatas.

Depois de cozidos colocar tudo numa travessa de ir ao forno com os restantes ingredientes.
Levar a cozer até dourar.

(English)
This was the first time this year that i prepared squid this way. It is much appreciated by us and it taste allways good.
I already have other similar recipe HERE.


Ingredients:


- Squid;
- Mini Onions;
- Red and yellow peppers;
- Potatoes;
- Paprika;
- Coriander;
- Salt;
- Olive oil.


In separate pots, boil the potatoes and squid.


After that put everything in a dish and add the remaining ingredients.
Bring it to the oven until its golden brown.












quarta-feira, 30 de maio de 2012

Arroz Negro com Legumes / Black Rice with Vegetables


(Português)
Uma opção diferente...
Uma refeição leve onde usei alguns ingredientes pela primeira vez, como o arroz preto e tomate em polpa com queijo que é uma delícia.

Ingredientes:

- Arroz Preto;
- Arroz Basmati;
- Água;
- Sal.

- Tomates Cherry;
- Pimento Amarelo;
- Tomate Seco;
- 1 lata de cogumelos;
- Cenouras Baby;
- Creme Culinário de Ervas;
- Manjericão seco;
- Cebolinho fresco picado.

- Molho de Tomate com Queijo.

Cozer o arroz preto e o basmati juntos em água e sal.

Numa frigideira cozinhar os legumes com as ervas aromáticas e o creme culinário.
Juntar o arroz já escorrido e misturar bem.
Servir com o molho de tomate.

(English)
A different option ...
A light meal where I used some ingredients for the first time, like the black rice and tomato pulp with cheese that is delicious.


Ingredients:


- Black Rice;
- Basmati Rice;
- Water;
- Sal.


- Cherry Tomatoes;
- Yellow Pepper;
- Dried Tomatoes;
- 1 can of mushrooms;
- Baby Carrots;
- Culinary Cream with Herbs;
- Dried basil;
- Chopped fresh chives.


- Tomato Sauce with Cheese.


Cook the basmati rice and black rice together in water and salt.


In a pan, cook the vegetables with herbs and the cooking cream.
Add the drained rice and mix well.
Serve with tomato sauce.
















terça-feira, 29 de maio de 2012

Compal da Horta


Pronta para experimentar o meu novo tempero...Obrigada.

Ready to try my new seasoning...Thanks.






Bacalhau com Azeite e Alho / Cod Fish with Olive Oil and Garlic


(Português)
Aqui deixo um petisco muito apreciado... Foi o Bruno que me pediu para fazer e além disso lembra-me imenso os meus avós pois eles fazem imenso e sabem que eu adoro.

Ingredientes:

- Bacalhau;
- Alhos laminados;
- Azeite;
- Vinagre ( usei em Spray de aroma a Maçã Verde ).

Cozer o bacalhau em água. Retirar e remover as espinhas.

Temperar com muito alho, azeite e vinagre. Deixar apurar alguns minutos e comer com pão.


(English)

Here I leave a very much appreciated food... It was Bruno who asked me to do it and also reminds me a lot my grandparents because they are huge and they know I adore.

Ingredients:

- Cod Fish;
- Laminate Garlic;
- Olive oil;
- Vinegar (I used spray with Green Apple aroma ).

Cook the cod in water. Remove the bones.

Season it with lots of garlic, olive oil and vinegar. Simmer a few minutes and eat with bread.







sábado, 26 de maio de 2012

Bolo de Queijo Branco / White Cheese Cake


(Português)
Esta foi a minha primeira experiência com queijo Branco. Alguém me falou que  este bolo era uma delícia e não se enganou mesmo. Fica com uma textura magnífica e mega gulosa... a parte boa, 0% de gordura no queijo :))

Ingredientes:

- 500 gr. de Queijo Branco;
- 100 gr. de açúcar;
- 90 gr. de farinha;
- 4 ovos.

Separar as gemas das claras. Bater as gemas com o queijo, açúcar e farinha. No fim incorporar as claras batidas em castelo.
Verter tudo numa forma untada e levar ao forno pré-aquecido a 200ºC durante cerca de 25 minutos.

Servir frio.

(English)
This was my first experience with white cheese. Someone told me that this cake was delicious and she was not wrong. It has  a wonderful texture and super yummy ... the good part, 0% fat in the cheese :))


Ingredients:


- 500 gr. of White Cheese;
- 100 gr. of sugar;
- 90 gr. of  flour;
- 4 eggs.


Separate the yolks from the whites. Whisk the yolks with the cheese, sugar and flour. Incorporate the beaten egg whites.
Translate the dough to a greased pan and put it on a preheated oven at 200 ° C for about 25 minutes.


Serve cold.